alolvovans

2013-02-28
11:19:51

Juste!
Jag vet, jag vet. Kanske lite konstigt att skriva ett inlägg typ fem sekunder efter det förra - men jag glömde ju berätta om gårdagens besök på Bögsgård! (hihihihi) Trots namnet på gården var det riktigt mysigt där. Jag, Einar och mamma. Liten familjeutflykt. 
 
Det fanns hästar som var så gulliga att man inte ville släppa dem med blicken! Men tyvärr fanns det oxå hästar man dampade på - som t.ex. den hästen jag kallade för "Dum liten baconbit"... Einar påstår att hästar faktiskt är hans nya favoritdjur.  C: Duktigt Einar! Äntligen fattar du att det inte är fula pälsbollar! :D Hihi! 
Det fanns hönor och tuppar, kalvar och får, jätter och kaniner, grisar och ponnys. Alla var jättesöta <33 :-* Kraaam på er små djur! Speciellt på dig lilla LillPrins Busig - som du nu hette. (en busig liten kalv som slickade alla i dess närhet) När vi sagt hej till alla djuren så gick vi ut i skogen. Vi kom fram till en fin utkiksplats med fin utsikt över sjön. Vi fikade med kakor och varm Oboy. Nomnom... Vi kramade oxå träd och klättrade på stora stenblock. :) Jättemysigt med vårsol och fågelkvitter!
 
Dit antar jag att vi kommer åka igen. :)
 

2013-02-28
11:09:00

IngenAningOmVadJagSkaHaFörRubrik
Heeej! :)
Ny dag nytt inlägg!
 
I dag började morgonen såhär:
Jag vaknade av att E kröp ner i min säng klockan sju på morgonen. Han låg där i några minuter, men sen blev han väl rastlös eller nåt, för hur som helst stack han. Jag var lite butter över att han väckt mig så tidigt. Det värsta av allt var: Jag kunde inte somna om!! Något av det värsta ever -  man vaknar tidigt på ett lov eller en helg och känner att man inte kan somna om! Loven är ju som gjorda för sovmorgnar! Suck... Han har alltid varit morgonpigg. När jag var liten var jag visserligen likadan, men ändå. ;) 
Eftersom mina ögonlock absolut vägrade slås igen så fick jag väl läsa lite då då. "Ondvinter" heter boken som jag läser just nu. Jag har inte kommit så långt, men hittills så verkar den ju bra. :) Jag kan rekomendera den! Här är vad som står på baksidan:
 
Tvillingarna Sunia och Wulf har vuxit upp med sin far i en liten fredlig bondby. Men så en dag förändras allt i ett slag. En märklig kyla sprider sig över trakten, stora vargspår syns i snön runt boningshusen och ryktet går att galgmän synts i skogarna. Kylan tränger sig in överallt, även i människornas hjärtan och sinnen. Ondvintern har kommit och ingen kan veta säkert vem som drabbatts, vem som går att lita på, vem som ännu inte är i Vinterkungens våld...
 
Sunia och Wulf har en speciell kontakt, de har alltid kunnat känna vad den andra känner. Men det är mycket de inte vet , om sin far, om sin härkomst och sitt mörka arv. Till slut tvingas de fly för sina liv. De träffar den gåtfulla Bergsfrun och plötsligt ställs de inför en helt ny verklighet...
 

Yepp, den boken är väldans massa bra. :D Hihi! 
Efter det åt jag lite frukost, rostat bröd med ost och skinka. Lite varm Oboy. Ingen speciellt. Jag och E är ensamma hemma då mamma är på nån coach-grejsimojs och pappa jobbar. Spelat på mammas Surfis (surfplatta) ocg jag har spelat Lego Starwars III med E - och nu sitter jag här och bloggar. <: Inget konstigt. 
 
Jag tycker om att spela Lego-spel med min lillebror. Det är faktiskt kul! Starwars, Indiana Jones, Harrypotter m.m... Kuligt, Kuligt. :)
 

Näe, nu ska jag gå upp på övervåningen och roa min lillebror, som troligen kollar på tv upp och ner i soffan just nu. Som han alltid gör... 
Bye! <33 

2013-02-27
09:39:27

Bögsgård
Hrm... Ja, namnet är väl inte direkt sådär jättefint men dit ska vi i alla fall. 
 
Jag låg och sov som ett kors i både mammas och pappas säng när mamma ropade 
FRUUUUKOOOOOST!!!!!  SÄG TILL LILLEBROR OXÅ!!!!!! 
Då var det bara att snällt kliva upp. Så klockan nio gick jag alltså upp i dag. :3 

Efter att ha ätit frukost (bestående på rostat bröd me Oboy) så bestämde mamma att vi skulle åka till Bögsgård (hrm...) och gå på prommenad då vintersolen står på himlen. Jag var där när jag var liten och kommer på ett ungefär ihåg hur det ser ut.
 
Sorry, men jag hinner inte skriva så mycket mer, för jag behöver göra mig i ordning så att vi kan åka någon gång. :)

2013-02-26
13:34:51

Frisörbesök
 
Tihi! Jag har har varit i frisörbutiken Hanis Frisersalong (eller vad den nu heter) i Kom Köpcentrum. Det kanske inte syns på bilden att jag har klippt mig. Jag klippte bara topparna - plus att bilden inte var så bra. Men här är jag! :D  Hihi!
 
Ha En Bra Dag! <33
Kramiz

2013-02-26
08:07:50

:)
Vad jag gör uppe såhär tidigt? Ingen aning! 
I natt kom pappa hem från Italien. Det bästa med varje resa är...
 
*TRUMVIRVEL*  
 
Presenteeer!!! :D 
Den här gången fick jag:
* En ask med frukttableter ( mums! )
* TicTac BIGBACK!
* En liten rosa telefon
Jaja, jag vet vad ni tänker. Men inte en sån telefon. En sånhär:
Tihi! Man kopplar den här rosa oldPhone-Nano till min fjuttiga experia X8 via bluetooth. Så när det ringer på min telefon kan man svara i en sån här! På bilden kanske den verkar stor, men den är ungefär lika stor som min handflata. ;) Kanske lite större. 
 
Presenter äger! 
Pappa, åk lite oftare är du snäll! ;D

2013-02-25
14:37:41

Idag :)
Jahapp. :) Idag tänkte jag skriva om idag. 
 
Morgonen började med att jag vaknade typ klockan åtta. Jag sträckte på mig och famlade efter godis på skrivbordet. Sen kom jag på att jag redan hade ätit upp det... -.-  Som jag alltid gör på morgonen så sträckte jag lite på mig och bara låt och slappa på sängen. Jag läste lite också. 
 
Lite senare fick jag typ nysattack och var tvungen att ta av mig det varma och välkomnande täcket för att gå heeela vägen till badrummet. BARA för att snyta mig... 
Jag gick upp några minuter senare och åt frukost. Nomnomnom.
 
När alla var mätta och klara klädde jag och lillebror på oss och vi åkte till gammelmormor Ester. :) Länge sen! Det är så kul att jag är lång! Jag är längre än Ester, Pess, Lille E (förlåt - store E menar jag ju...) och snart mamma. :D När vi väl var där var allt som det alltid varit; en kram, lite fika, lite prata, lite läsa och lite mobil. Trevligt, trevligt. 
 
Vi stannade till på mammas jobb för att hämta lite grejor och så stannade vi på affärn för att köpa lite glass, voffelsmet m.m. Sen var det hem igen, äta lunch, rätta mammas jobbarkompis elevers böcker, och såklart blogga! :P Ja, helt vanlig dag. Min mamma å syster är så sjukt lika... Just nu sitter de vid mammas surfplatta och Pess försoker lära mamma att spela Candy Crush Saga - facebook såklart. Jaha. *suck* Allt som vanligt. Ska hjälpa mamma nu... 
 
Hejsvejs 

2013-02-24
10:15:44

Minnen
Lycka kan innebära att uppleva gamla minnen. Det kan göras på många olika sätt, bl.a. att kolla på foton eller åka till en plats man var på när man var liten. Eller, i mitt fall, kolla på gamla tv program! :P Just nu kollar jag på "Fem Myror Är Fler Än Fyra Elefanter". Haha! Jättekul! 
 
Man bara bläddrar runt bland tv kanalerna och så hittar man ett gammalt barnprogram. Dora Utforskaren, Fem Myror Är Fler Än Fyra Elefanter, m.m... Tihi...! Det är jättemysigt att kolla på gamla program på tv. 
 
Men nu tänker jag sluta skriva för jag sk gå på en familjeprommenad i solskenet med min lilla familj - innan pappa åker bort. :)
 

Alla inlägg blir inte så långa vet ni. :P 
 
Hej så länge!

2013-02-23
12:11:42

LOV
Äntligen! Veckan alla längtat efter är här nu. Sportlov! Nja... Igentligen är det ju lördag, så lovet börjar faktiskt inte förren på måndag. Men ändå! :D Under lovet så ska jag:
* Sova så länge jag kan
* Sitta vid min laptop
* Läsa Manga (eftersom jag igår läste ut Hungergames)
* Kolla på tv
* Kanske hjälpa till med något hemma?
* Vara med kompisar :P

I morse vaknade jag med ett helt svullet ögonlock! :O Det ser, och känns äckligt! Usch! Undra om det är någon vagel eller något? Efter att ha legat och slappat på sängen och läst ut en mangabok så gick jag upp och åt frukost. Vid frukostbordet uppstod världens garv när familjen pratade om hur pappa lät när han nös. ^^ Tihi! Roligaste den här dagen - hittills. (Inte för jag vet om det händer nåt roligt sen meen...) Efter en frukost  gjord på ägg bacon och massans mackor med leverpastej gick jag och tog en dusch. Jag har aldrig tyckt om att duscha, men jag måste säga att känslan efter en dusch, känslan av renhet, är underbar! Speciellt med nytvättade kläder och nybäddad säng. :3 
 
Efter duschen satt jag och hade tråkigt. Bara väntade på att något kul skulle inträffa liksom. Och då kom mamma med världens roligaste förslag ever:
Rätta!
Hon jobbar som lärare och hade tagit hem lite uppgifter som en klass hade fått göra. Mitt jobb blev såklart att rätta... Fast allting är bättre än att ha tråkigt i alla fall! Nu har jag rättat och räknat ihop hur många rätt alla hade och fortfarande har jag några kvar. 
 
Men nu får ni ta och roa er själva, för nu måste jag äta lunsch! 
Ciao!

2013-02-22
14:38:01

TÅRTAAA! :D
Just nu sitter en nöjd Alvis vid datorn. Jag sitter vid datorn ( med hörselskydd på då pappa är tvungen att jobba ) och äter rester från gårdagens tårta. (: 
 
Tårtan köpte mamma då en sur Einar kom hem igår. Konstigt... Det var ju torsdag med simskola och allt. Han brukar ju gilla det? Efter en förklaring så förstod man. Han hade tydligen råkat klara 3:ans 4:ans & 5:ans simprov på tvåhundra meter... Utan att ens veta om det! Då familjen blev jätteglad och hurrade för hans skull var han fortfarande trumpen. Eftersom han har klarat simprovet nu så får han inte gå till simskolan längre... -.- Ehehe...
 
Jo, därför äter jag tårta. :)
Nomnomnom... ^.^
 
(Förresten, så har det varit en vanlig fredag idag. Henrik var tillbaka. Inte riktigt frisk men kom för att "avsluta".)
 
 
 
Hejdååå! :D

2013-02-21
16:16:45

Stol På Bord
På sista lektionen idag kollade vi på film istället för att plugga. Herregud vad skönt att bara få ligga på ett bord och slappa på skoltid! :D I ena rummet visades RöjarRalf och i det andra - för de som tyckte att RöjarRalf var "barnsligt" eller skulle se den på bio - så visades Starstruck. :) Starstruck har jag sett typ 10.000.000.000 gånger, men jag valde ändå att se den. Jo jag valde att se den för att Jag och två andra kompisar har en biblioteksgrupp på torsdagar klockan halv två - så jag hade ändå behövt gått mitt i filmen om jag hade sett RöjarRalf. 
 
Det var inte så många som skulle se Starstruck, fast det spelar ingen roll. Då blir det bara roligare. Då kan man vara konstig i lugn och ro. :P Jag satt på en stol, på ett bord och guppade lite lugnt fram och tillbaka. Mitt i filmen när alla hade det så bra så tog lugnet plötsligt slut. Jo, stolen på bordet trillade och jag landade chockad på golvet med stolen över mig. En  person från klassen fick pausa filmen och några tjejer bara 
"OMG! Alva, är du okej!?!?"
Haha! Shit asså - garvet som uppstod efter den händelsen går inte att beskriva! Jag asgarvade också såklart. ;) Det  skrattet, den stunden... Det hade jag inte upplevt om jag inte hade riktiga vänner som kunde skratta med mig åt en sån händelse! 
 
Vuxna säger alltid "Guppa inte på stolen!!!" eller "Sitt inte på bordet!!!". Och nu har jag alltså tagit reda på vad som händer om man kombinerar de två orderna... -.-

2013-02-20
15:00:13

Helt Vanligt...
Jaa, jag kan inte säga så mycket om den här dagen. :/ Det har varit en helt vanlig dag. Gå upp, gå till skolan, plugga - rast - plugga lite till och sen hem igen. Helt normalt. Vi hade ett litet läxförhör på slutet. Eftersom det var i Svenska var det ENKELT! Jag var en av de som blev klara först. Man fick en liten barntext som hette kojan som man skulle läsa igenom "noga". När man gjort det skulle man svara på några enkla frågor. En av frågorna var: Vad betyder "med mord i blicken"? Herregud! Jag svarade typ: "Med mord i blicken" betyder att man ger någon en riktigt arg min. Det är ungefär samma sak som uttrycket "om blickar kunde döda." Enkelt! Fast, tja... :/ Alla tycker ju olika. Någon kanske tycker att det var jättesvårt? Jaja! En helt vanlig dag - Helt enkelt! c: Hejdå :)

2013-02-20
14:50:35

Fakta Om MEJ!!!
 
Namn: Alva Tove Marie Lindberg
Ålder: Elva år gammal
Hårfärg: Halvblont - kommer troligen att bli brunt i framtiden :P
Fräknar?: Ja, jag har fräknar som jag ärvt av min mamma c:
Linslus?: OM jag är! :D Ända sedan jag var liten har jag hoppat av glädje varje gång jag ser en kamera!
Familj: Mamma, pappa och två syskon - jag är mellanbarnet
Bästa vän: Nikki!!! <33
Favvo mat: Mammas kyckling i vitlökssås och gnocci-pasta
Skola: Går bra för mig i skolan. Speciellt i Svenska!
Intressen: Många! T.ex. Läsa manga eller något annat - som hungergames, Vara med vännerna & Familjen, Shoppa, Skriva historier (om jag är på humör...), Driva med killarna i klassen :D, Rida - helst i en mysig skog :3,   m.m...
 
Om det är något mer ni vill veta om mig så skriv gärna din fråga i kommentarerna nedan! :)
Kramiz 
 
 
 
 

2013-02-19
16:20:23

Mejjj!
Jo, ni har läst några inlägg av mejj nu utan att ni vet så mycket om mejj igentligen. Just nu är jag inne på min laptop, och där har jag inte så många bilder på mejj, men jag kan garantera att inom kort tid ska ni få några bilder på mejj och lite fakta! :D

Puzz Å Kramizz :-*

2013-02-19
16:02:51

Vikarier Suger!
Jo, jag är nog inte den ända här i världen som någon gång har tänkt tanken "Vikarier Suger!" Våran lärare Henrik har varit sjuk i två dagar. (tack och lov en ganska kort tid den här gången!) Idag har vi i klassen haft en vikarie som heter Leila. Henne har vi haft många gången förut, så det var inte så farligt trots allt - även om det är mycket bättre när Henrik är där. Men igår... Herregud asså! Jag har aldrig i mitt liv haft en så sträng och SUPERJOBBIG vikarie förut!!! Hon hette Sarah och hade rött hår & glasögon. Hon var den absolut värsta vikarie jag någonsin haft! Vikarier Suger! Jag och min BästasteBästis kom tre minuter försent och Sarah fick totaldamp! 
 
- Tjejer, har ni någon ANING om vad klockan är!?!?
Vi typ bara: ähum, jaa, vi är tre minuter sena - sorry but i can't do anything about it! 
- Sätt er på era platser NU!!!
Shit asså, värsta överreagera...!
 
Har ni hört uttrycket "Känn din fiende" någon gång? Jo, jag har STENKOLL på massa saker om henne!
1) Hon har stolek 41 i skor
2) Hon bor på nr. 9
3) Hon är 23 år
4) Hon har inga barn (konstigt då...)
5) Hennes pappa är 51 år 
m.m...
 
Det är ganska konstigt att jag vet allt det här om Sarah, men att jag inte ens vet vad hon heter i efternamn. :/ Det ända jag vet är att det är K nånting, nånting... 
 
Jaha, ska man ta och sätta sig framför tv:n där uppe kanske? Läsa min Julia tidning som kom idag? Jamen de tycker ja! :P
Hey Så Länge!
 
 

2013-02-19
15:44:00

Sudd!
Tänk efter noga nu. Brukar du sudda upp ditt sudd?

Så är det ALDRIG när det gäller mig! Här finns olika anledningar till varför:
1) Någon klipper sönder det i små, små delar så att de kan kasta på varandra
2) Det försvinner spårlöst (antagligen så har någon "lånat" det)
3) Jag får syn på ett nytt, större, snyggare (hehe), ja helt enkelt bättre! suddigummi.
ALLTID! Alltid är det någon av de här anledningarna eller någon annan vrickad grej, men jag suddar helt enkelt ALDRIG upp ett sudd. Det har jag aldrig gjort i mitt (hittills) elvaåriga liv...

Idag när jag precis hade kommit hemlade jag posten på bordet och skulle bara kolla vad vi fått, och kolla om det var nåt kuligt brev till mig, så trillade det ner två rosa suddbitar från mitt huvud. Dafaq...! Min allra, allra första tanke då var "LINUS"!!!!!!!! (med typ hundra utropstecken) Jaha... Då var det bara att duscha igen då då... :/ Suck...

2013-02-18
21:58:51

Bokmärken
Jag har bestämt mig att påbörja ett litet experiment: Bokmärken!
Jag ska göra egna bokmärken, och det är enklare än vad man tror. Det finns många sorters bokmärken, och de jag tänker göra är väldigt simpla! Det är bara att rita, rita av, eller i vissa fall kalkera någon fin bild, sätta upp på ett färgat papper, plasta in och - vips! så var det klart! :D

Nu tänker jag gå upp till mitt rum och läsa, innan jag ska sova. :)

2013-02-16
13:50:15

EuropaArbetet
Hejj <33 I skolan håller vi på med ett europa-arbete. Man ska välja ut tre länder att skriva om. I varje land månste man träffa MINST en person! :/ Känd eller inte, spelar ingen roll. För varje land måste man göra minst en platsbeskrivning och minst en personbeskrivning. Medans alla valde Frankrike & Danmark så tog lilla Jag Benelux-länderna. :) I dag har jag hela förmiddagen jobbat stenhårt för att komma ikapp de andra! Jag är duktig i skolan och låg först av alla, men sedan var jag så smart och bytte länder till Benelux... O.o Jaja, gjort är gjort, och nu ligger jag snart först igen! Ha en bra dag! :-* Puss!

2013-02-15
16:13:00

Sommar!
Här kommer en liten bild som får dig att tänka på sommaren! :-* Kramiz <33
 

2013-02-13
17:40:20

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.