alolvovans

2013-03-30
11:29:01

För Sent
Glad Påsk!!! :D :D :D 
 
Lördag = Påsk! Det är påskafton idag! Idag så kommer Gammelmormor Ester och Mormor och hälsar på. "Morfar", Lasse, blev tyvärr sjuk och kunde därför inte komma. :( Krya på dejj! 
Hur som helst, idag är det påskafton!! :D Hihi! Ja, jag kanske är lite tjatig, men det är påsk! Wiiiii! (eller som jag och pappa säger, JiPi!!) Jag är bara på bra humör idag. <3 Hihi! Nu tänkte jag skriva lite om gårdagen. Igår blev det för sent för att skriva, så det blir helt enkelt idag istället.
 
Igår så åkte familjen på en premiär-tur i Bosse. (husbilen, för er som undrar) Vi åkte hela vägen till Frihamra. :) Hehe. Vi hälsade på hos familjen Mattsson. De hade kompisar där, fast det struntade både jag och Einar i. Einar var med i alla fall och verkade ha det jätteskojjjigt. Jag satt mest bara på nedervåningen och lyssnade på när de vuxna babblade och babblade och babblade lite till. De verkar tycka om att babbla och babbla och babbla. Fast det är typ det enda jag och mina kompisar gör också. Ibland så hittar vi på något kuligt, men t.ex. på rasterna - då brukar jag och Nikke gå runt och babbla och babbla och babbla, precis som de vuxna gör. Jag var ganska trött då jag hade vaknat supertidigt. Halv åtta!!! Nä, usch. Det borde vara lag på att man måste sova till minst halv nio - nio. Det hade nog varit världens bästa lag, tycker jag. c: 
 

Jaa, där satt jag hela dagen. Nej, juste. När Vikke, Emma, Jack och Mejjja var ute och åkte snöskoter så gick jag, Einar och Pappis till Peters pappa, som bor några meter bort. :) Han är nog den allra första vuxna som har tvingat mig att äta upp en hel godispåse. :O Det gillade jag... Hehehehe... 
Men förutom det så satt jag inne och lyssnade på babbel och höll på med mobilen. Trots det så var det kuligt. Jag tycker om att lyssna på babbel och hålla på med min mobil. Hihi! Vi åt kött med pommes till middag. Mumsigt! Fast man ville inte äta något godis efter det att mamma berättat vad det var i... O.o (Fast chips åt både jag och pappa massor av)
 
Jag hade gärna skrivit mer, men jag måste sluta nu av tre skäl: 
1 Jag måste hinna plugga (europaresan) innan gästerna kommer
2 Det finns inget mer att skriva om (typ)
3 Grodan ligger och väntar på mig på matbordet (Grodan är min en meter stora groda)
 
Glad Påsk!
Adjö! <3 

2013-03-29
10:02:52

Godis Åt Folket!!
Hejsan!
Jag tänkte skriva ett inlägg igår, men datorn typ flippade ut, så jag får väl skriva lite idag istället!
 
Igår så var det sista dagen innan Påsklovet. Det var superskönt! Men det var ingen vanlig avslutningstorsdag, det var skärtorsdagen. Jag hade ingen aning om det förrän jag kom till skolan. Där gick det runt massa fina påskkärringar på skolgården. :) Jag och Nikki bestämde oss för att göra någonting tillsammans. Vara påskkärringar! Vi gick hem till mig efter skolan och kollade på olika kläder i min garderob. Jag flippade ut för att jag inte hade några kläder. Då fick både jag och Nikki damp! Det slutade med att vi sa "vet inte" och "kanske" till allting. 
-Ska vi vara inne?
-Vet inte...
-Ute?
-Kanske...
Typ så. Efter ett tag så kom vi på den geniala idén om att sova över, och då blev man genast lite piggare igen! Alla tictac hjälpte oxå till såklart! :D Mamma var som vanligt tveksam och sa det hon alltid säger när vi ska sove tillsammans:
-Nej men Alva, är det verkligen en bra idé? Jag har faktiskt ingen lust idag. Nä, det passar inte bra idag. Bla, bla, bla!!!
Men tillsist sa hon ja. Fast om man tänker efter så var det mer som ett, suck... okej då... Om ni måste. 
Vi gick påskrunda tillslut, men utan att klä ut oss. Det ända vi gjorde var att fixa runda fina röda kinder och några prickar. Vi gjorde fina påskkort som vi lämnade fram till de som bjöd på godis. :3 Det var jag, Nikki, Einar, och Nikkis lillesyrra. Vi fick in jättemycket godis!! Omnomnom...! Men vid ett hus, när korten precis tagit slut, så öppnade en man dörren. Han hade en enorm godisskål i handen, proppfylld med gott godis! <3 <3 <3 Sen frågade han om vi hade något påskkort och vi sa att de nyss tagit slut och då svarade han ungefär, nähe ge och ta vet ni, ge och ta. Och så stängde han dörre. Jaha... :( 
Sen när vi kom hem var alla lite trötta hungriga och frusna och vi åt grillade revbensspjäll med pommes och gräddsås. Mums! Vi tvättade bort allt kladd från ansiktet och ringde sen Nikkis föräldrar. Hon fick inte sova över.... Jaha, men lovet är långt och det finns fler dagar. Vi får sova över sen! :/ Jaja.
 
Vi får se om det händer något kuligt idag som jag kan skriva om sen. 
Ses! :*

2013-03-27
18:44:00

Fisharna Är Här
Guppy x10 & Kardinaltetra x10

2013-03-27
16:18:48

London - Here I Come
Äntligen! Igår fick jag ett sms av pappa när jag var i skolan att han hade bokat en LondonResa för oss två! Gud vad kuligt!! :D Vi ska bo på ett hotell som ligger alldeles utanför Hyde Park. Hotellet heter Grand Royall och är fyrstjärnigt. Nära Bayswater. :3 Hihihi! 
Här kommer några bilder på det som jag snott från google:
 
En bild på hela hotellet.
 
Ganska liten etré om man gämför med andra hotell, men mycket gulligare! <3 
 
En bild när man har kommit in på det fyrstjärniga hotellet.
 
Hihi, ja, nu har ni kanske ett litet hummm om hur det ser ut i alla fall! :P
Jag och pappsi ska göra massans kuliga grejjor. London Eye, Big Ben, Towerbridge, Madamme Tussauds (tror det stavas så) och säkert andra kuliga saker oxxxå. Vi ska åka på torsdag nästa vecka (alltså påsklovet) och komma hem på måndagen, när skolan redan har startat. Vad jag tycker är lite tråkigt är att vi kommer att vara borta på pappas födelsedag. :/ Han får överleva en födelsedag med bara Lilla Alvis. <3 <3 
 
Förut höll jag en presentation för klassen om mina äventyr i Tyskland. Den bara råååkade bli typ 55 minuter lång... Fast trots det så tror jag att ganska många tyckte att den lite bra i alla fall. :* 
Idag gav min lärare mig en liten special engelska uppgift. När jag är i London så måste jag ta mycket bilder och hålla i ännu en powerpoint presentation för klassen! Fast på engelska... Kul men kanske lite svårt? Jag vet faktiskt inte. Hoppas det blir bra! Med pappas hjälp så blir det nog det. Han är bra på sånt.
Tyvärr så måste jag äta middag nu, men jag kan ju avsluta med att säga att vi ska... Nej vänta. Mamma vill att jag skriver en grej. Okej mammis jag lyssnar. Mhm. Okej. Visst.
Ja, hon ville att jag ska skriva hur mycket jag har dissat henne nu, medans jag har suttit vid datorn i ca. tio minuter.... -.- 
Ja, vad ska man säga? Det låter precis som mamma! 
Hur som helst så var det jag skulle skriva som avslut att efter middagen så ska vi köpa nya fishar! 

Wiii! c: Kan lägga ut en bild sen på vad det blev för fishar. Hihihi! 
Nä, nu måste jag äta. Vi får väl se när jag skriver nästa gång? 
(antagligen i morgon eller något...)
 
Hejjjdå!! ^^

2013-03-24
20:02:03

Första fiskarna - Malar!
De måste vara i en plastpåse i akvariet för att vänja sig vid temperaturen.

2013-03-24
20:02:00

Nio malar
 
Alla bilder från mobilen blir tyvärr upp och ner. 
Men ni får väl ta och vrida lite på huvudet då! ;)

2013-03-24
11:21:54

Dekorerat och hällt i salt
 

2013-03-24
11:19:56

Fisk
Jo, ville bara säga att det inte händer något speciellt med akvariet nu på några dagar. Vi har haft i salt och sånt som fiskarna behöver men vi köper dem inte förrän om några dagar. :)

2013-03-24
11:01:00

Plugga, Plugga, Plugga
 Idag är det söndag den 24 mars, dagen innan Einars tioårsdag. Mamma och pappa håller på och städar igenom varenda liten vrå i huset inför besöket vi ska få idag. Jag hade skrivit besöken, men i morse ringde Fam. Mattsson och lämnade återbud. De är tydligen sjuka. Men våra gudföräldrar och Sophie kommer troligen att komma i alla fall. :) Det ska ju bli kul! 
Einar har tagit på sig en fin svart skjorta och ett par snygga jeans. Heja Einar! Snygga kläder! 
Jag håller på att plugga och plugga och plugga! Jag ligger efter i Europaresan. Jag skriver för mycket! Några är redan klara medan jag är på land ett om några meningar. Jag är kanske liiite för detaljerad... Just nu håller jag på att skriva rent min berättelse på datorn. Jag kan beätta om den lite kort för er!
 
Det handlar om en tjugotvåårig tjej vid namn Cornelia. Hon är egenkär och får allt hon vill och lite till. Hon är riktigt snobbig! Hon har drömt om att få åka på lyxresa till Spanien ända sedan hon var tolv år gammal och läste Spanska i skolan. Nu har hennes dröm gått i uppfyllelse. Hon och den lilla chiuhauhan Pompe ska åka på den där lyxresan till Spanien nu, tio år senare. Men... Ett litet problem uppstår. Hon kliver på fel plan och kommer helt plötsligt till Nederländerna! Hon träffar på en elak man som försöker lura henne på pengar. Hon kommer vidare till Belgien och hamnar på ett hemskt hotell! Men hon möter en mycket trevlig tjej som sedan blir hennes vän. Hon kommer till Luxemburg och där går äntligen ett plan till Spanien!! Men...
 
Boken heter Benelux - en misslyckad resa. Man får följa med Cornelia på hennes resa till Beneluxländerna, väster om Tyskland. Hihi! Budskapet är att man inte ska vara elak och snobbig. Man ska bry sig mer om vänner och familj än om pengar, inte tvärrt om. Och det kommer Cornelia till slut att lära sig. Hihi! Jag är så poetisk! :3 
Men nu måste jag plugga vidare!
 
See You Later - Alligator!

2013-03-23
18:35:21

Hällt i grus och håller på med vatten

2013-03-23
18:20:32

Rengör Gruset

2013-03-23
18:18:59

Akvarium
Jo, jag tänkte uppdatera akvariumets gång. Steg för steg. 🐚🐠🐟🐚🐠🐟 Hihi! Vänta lite...

2013-03-23
16:03:00

Molly-Guppy-Kardinaltetra
Jippi!! 
Vi ska skaffa fiiiskisar!
Vi har nu köpt växter, akvarium, dekorationer, sand/grus och mat. Jag blev lite trumpen i början för att akvariet är Einars eftersom han fyller år på måndag. Men det blev lite bättre när han kom fram och klappade mig på armen och sa
-Alva, e du ledsen? Va inte det. För vi kan turas om att mata om du vill.
Naaawww! Så gulligt av honom! <3 <3 <3

Jag, Einar, mamma och pappa kom överens om ett stort akvarium med vit sand och till en början åtta växter. Vi ska också ha lite saker där dom kan gömma sig. :) Jippi! Happy...! Vi ska ha Mollysar, Guppysar och Kardinaltetrisar. 
Jag har varit inne på en bra sida som heter Zoopet.se som vi fick rekomenderad av en tjej som jobbar på ArkenZoo-InfraCity. De är jätte trevliga och hjälpsamma där! På zoopet forskade jag lite om fiskarna. Jag har lärt mig att alla äter samma sak, förutom mollyn som vill ha lite fler alger och sånt. PH värdet måste vara nr. 7 och temperaturen i akvariet 27 - 28 grader. Man måste ha fler honor än hanar, annars jagar hanarna honorna till döds... :( Saaad...! 
Senare kanske vi ska köpa en liten vägg i akvariet så vi kan ha guppybäbisar. <3 Tihi! 
Fast jag borde nog sluta skriva nu, för jag måste städa mitt rum inför främmandet (fam. Mattsson) imorgon. 
 
Kramiz :* 

+ Jag lovar att om någon vecka när vi fått igång allting så kommer ni att få en fin bild på akvariumet! 

2013-03-22
19:49:59

Uppträdande
¡Hola
 
Jag, Nikki och några  andra kompisar skulle göra en teater till revyn. Vi tränade vid några tillfällen. Men nu så slutade det med att typ alla började bråka så jag och Nikki gick. Vi slutade. Sa upp oss. :) Jag och min bästis gick runt på skolgården och pratade lite om teater grejen. Jag sa till henne att jag ville vara med i en teater, men en teater där man har kul på repetitionerna och inte måste ta allt seriöst exakt hela tiden. Och jag ville ha kul! Det skulle inte heller vara bråk. Det är så en teater/pjäs ska vara! Man ska inte göra det för att man känner sig tvungen till det på något sätt. När jag räknade upp de enkla kraven tänkte jag på pjäsen Guldkusten som jag gjorde med fem andra personer från klassen. Vi hade jättekul på vara repetition, men fick ändå ihop en bra teater. Vissa gånger skrattade man så mycket att man låg duppelvikt på golvet!  ska en pjäs vara! Så det så. Jag tror att andledningen till att vi inte hade ett ända bråk och alltid jätteroligt var för att det totalt var två tjejer i Guldkusten -pjäsen. Killarna bråkar inte lika mycket. :) 
Jag och Nikki har nu börjat smida planer med tre andra personer från klassen, och fler skådespelare ska det bli. Det ska vara fjantigt och roligt. <3 :D Mer tänker jag inte berätta av vissa orsaker... Heh...! 
 
 
Adiós!

2013-03-21
20:06:30

Nikki And Me - Me and Nikki
I really don't know why, but me and Nikki have spoken english all the day long! It's pretty weird, huh? But when you have started, you can not stop it! You just do it do not know it. O.o Now I am gonna tell you what I have done today. 
 
The morning started whit a tasty, but at the same time, boring sandwich. A sandwich with butter and ham. I was going to school with Nikki, Matildis and Ljushuvudet. In school it was some boring lessons and the librarygroup.
After school I was with Ljushuvudet and Nikki. It was fun, 'cuse Ljushuvudet is so weird... :D Haha! When Ljushuvudet walked away Me and Nikki  went inside. We played with her very, very cute brother. <3 <3 And we eated pastasallad. Schools pastasallad is discusting, but the pastasallad I eated today was really tasty! Omnomnom... We went outside with Lukas and Linus. They had a snowball war and me and Nikki was just laughing. It was so cold, and after a while we went inside, again...! -.-  Inside we watched Sherlock Holmes and was drinking Oboy. ^^ It was <3 Omnomnom! A little girl named Julia came. She was only five years old, and so cute! She could just speak Polish. She sat between us and played with... A thing! We watched a clip on YouTube. Water nails. So coool!! I did a pretty makeup on Nikki and then I needed to go home. 
 
Now I am here! I need to do some homework now. Bye!

2013-03-19
19:33:09

Plopp Kärlek
here is the proove: you can eat dreams 💛💙💜💚 
Idag har jag varit i skolan igen efter den extra långa helgen. 
Det har varit en bra skoldag, I guess. 😁 
Vi i klassen ska ha en Revy. Lite allting. Sång dans teater instrument och mer. Hihi! Money for the class. Inläggen från mobilen brukar inte bli så långa, och antagligen inte det här heller, för jag tänkte avsluta med att säga att mamma är borta och jag, pappi och Einar kollar på Alram. Höjdarna, julkalender år 2004 😘 
jag å pappi har börjat planera våran Londonresa. Hihi! 🐵
Ska äta plopp å kolla på Alram nu. 
KRAMIZ
 

2013-03-18
19:05:31

Studiedag
Hall0jjj! :D 
 
Idag har jag varit hemma 0ch njutit av en sk0lfri dag. Det är nämnligen studiedag idag. Skönt att få slippa sk0lan på en måndag, utan att behöva vara sjuk 0ch nysa näsan av sig! :3 
Tr0ts att det inte var någ0n sk0la idag så har jag j0bbat med lite sk0larbete; Eur0paResan. Just nu håller jag på att skriva rent alla sjutt0n sid0r s0m jag har skrivit i min Eur0pareseb0k. Kravet är att skriva med antingen Calibri eller Times New R0man i size 14. Jaha. Jag skriver texten i Times New R0man. Fast igentligen så ser man knappt någ0n skillnad. ;) 
 
Jag 0ch Einar har varit ensamma hemma idag. Han k0m in till mitt rum 0ch väckte mig klockan sju... Då blåste det bästa med att vara ledig b0rt - s0vm0rg0n. :( Jaja, han ville väl inte vara själv. (Fast igentligen så hade ju mamma inte ens åkt ännu.) Till fruk0st blev det två mack0r var. Inte sådär jättemycket. Vi spelade lite Xb0x = Mx Vs Atv Untamed. Jaa varför inte? Jag var visserligen så trött att jag knappt 0rkade hålla i fjärren, men i alla fall. :) Till lunch slutade det med McD0analds. Jag hade igentligen ingen lust. Jag kunde lika gärna tänka mig att värma en billys i mickr0n eller nåt. Men nej, D0nken blev det. Einar kunde abs0lut inte tänka sig någ0t annat att äta. Vi mötte faktiskt upp pappa, så vi tre åt tillsammans. För mig blev det en QP meny. C0la... <3 <3 <3 
 
 
 Hela dagen idag har jag ritat, kollat på tv eller spelat på m0bilen. Fast inte så mycket, för m0bilen behövde laddas. :) Jag har typ nyss ätit middag. Rester, spaghetti med köttfärsås. Just nu är mamma där uppe 0ch... gör någ0nting, pappa och Einar är i Ica nere vid Centrum 0ch hämtar ut ett paket med reservdelat till Traxas bilarna. Jessi är väl typ 0ch j0bbar eller nåt. 0ch jag själv sitter vid dat0rn. c: 
 
Jag tycker att det är jätter0ligt att designa kläder så jag ska gå upp 0ch rita klart min snygga 0utfit och k0lla på tv samtidigt. :) 
Ses!

2013-03-17
10:52:10

Städning
I morse vaknade jag klockan halv åtta. Jag låg och sträckte på mig i sängen i fem minuter (cirka) och sen spelade jag lite på mobilen. :) Efter några minuter gick jag in till mammas och pappas sovrum. Mamma brukar gå upp tidigt och lämna sin vaaarmaa säng heeelt tom. Pax!! 
Jag låg i mammas säng och somnade om. Klockan nio kom mamma in och tyckte att vi skulle gå upp för att hon skulle börja med frukosten. Pappa gick upp och hjälpte till medan jag latade mig i några minuter till. <3 
Till frukost var det den vanliga helg-frukosten. Mackor, äggröra, bacon, oboy och actimell. Typ. När jag ätit mig mätt  så fick jag veta att Familjen Mattsson skulle komma hit. Jaha. Kuligt då. :3 Vi ska typ grilla marsmallllowwws. (pappa säger korv, jag säger marsmallllowwwws) 
Medans jag dammsög och svabbade golvet efter att ha städat vardagsrummet ringde Sophie mitt i allt och frågade om Einar ville leka.
Såå, nu leker Einar och Sophie och vi ska liksom få främmande om en halvtimme... :/  (eller nåt sånt) Jaja...
 
Nu har jag städat på mitt rum, vardagsrummet och hallen. Nu då? Pappa och mamma är nere vid Ica och köper marsmallllowwws (korv) och Einar och Sophie sitter där uppe och ritar. Jaha, då sitter jag väl vid datorn då då. 
 
Bye :D
 

(Och jag mår mycket bättre nu. :) Ville bara säga det) 

2013-03-15
18:07:52

Hejsan!
Idag har det varit jätteskönt att få komma hem. Jag har varit väldigt trött hela dagen och haft huvudvärk under vissa lektioner. Inte nog med det, igår när jag, pappa och Einar skulle gå till Ica och hämta ut ett paket så halkade jag på isen och min svanskota gick typ av!! Jag kan knapt så, sitta, gå eller sträcka på mig... Jag kan nästan inte göra någonting utan att det gör jätteont. :O Mamma erbjöd sig healing men jag tackade snällt nej. Ähum... 
Den här dagen startade med att jag, Ljushuvudet, Matildis och Nikki möttes (like always) och gick till skolan tillsammans. I skolan sa Henrik att vi hade prov i histora, och jag bara
- WHAT!?!?! 
Jag blev sjukt chockad då jag inte läst på ett skit. Hade ingen aning om provet. Nikki blev min räddning. Hon hadde inte heller läst på så vi repeterade på rasten tillsammans. Best Friends Forever <3 Repeterar till prov tillsammans då båda inte har någon iQ alls. :) Det gick hur som helst väldigt bra. Alla rätt! Jippi! Hihi! Ett mirakel! 
Varje fredag har vi glosförhör i engelskan, och det brukar jag faktiskt inte läsa på. Det är ändå jätteenkelt. Alla rätt på det idag också. :) Jag slutade halv två. Jag stannade och väntade på att Einar skulle sluta. Han slutar senare än mig på fredagar och jag brukar alltid vänta på honom. 
Vi gick hem tillsammans och här hemma väntade mamma och pappa på oss. Båda två var redan hemma och solen sken utomhus. Det var fortfarande ganska kallt, men jag är tacksam att solen var framme. Vill ha vår nu! Det är ju mars!! 
 
Här hemma har jag halvsovit framför tv:n. Jag känner mig riktigt sänkt idag. Ikväll blir det nog en myskväll. Lite film eller något bra tv programm, t.ex. Americas Funniest Home Vidios - AFV. Men jaja. Nu tänker jag ta och sluta skriva. :3 
 
Hejdå :* 
 

2013-03-14
15:17:43

Armband
Idag har det varit ännu en braig skoldag. :) 
Jag gick med Ljushuvudet och Matildis till skolan i morse. Nikki var sjuk idag. :( Fast allt var bra i alla fall. 
På torsdagar så har Ljushuvudet, Ellan och jag en biblioteksgrupp. Vi går till skolbiblioteker och sorterar in böcker under olika kategorier. Vi sätter oxå på små klisterlappar. T.ex. En häst för hästböcker, drake för fantasy, osv...osv...
Idag så har jag haft på mej en vit tröja med skärp, mörkblåa jeans och världens bästaste halsband med tillhörande armband. Jag fick dom av min allra bästaste mormor <3 tack mormor å Lasse!! 

2013-03-13
17:29:18

Världens Bästatste
Hej alla glada!
(förutom mamma - för hon är negativ :D)
 
Idag är det onsdag och jag har varit i skolan idag också. Jag mötte Matildis och Nikki vid 07:55 och så gick vi tillsammans till skolan. Jag höll på att trilla och fick typ en hjärtattack när dom sprang och bokstavligen hoppade på mig!! Shit, era skummisar -.- 
När vi kom dit så sjöng alla för Alex som fyller år idag. Det är lätt att komma ihåg eftersom Jessi fyller år idag. Grattis syster!! <3 
Första lektionen var läsning. Jag fick gå iväg två gånger för att snyta mig. :/ Inte så kul! Efter det jobbade vi med europaresan, som jag förresten kommit väldigt långt med. Hela femton sidor faktiskt! :) Efter det hade vi rast som vanligt. Nothing special. Jag var med Nikki och lite med Kajsis och Nellow. Vi typ bara babblade och åkte på isen i blommlådan. c: Like always. Sen var det dax för idrott. Eftersom doktor Ivan sa att jag inte fick ha idrott och springa omkring på två veckor så kunde inte jag vara med. Fast det blev inga sura miner för det! Jag, nellow, kajsis, E.S, och Majjjis satt vid en varsin iPhone på bänkarna. Hihi! 
Kuligt!
Sen gick vi tillbaka till klassrummet igen och jobbade med svenska. Jag hann typ inte göra någonting... Var typ en femtonminuterslektion.  Efter det var det dax för en ovanligt tidig lunch, eftersom fyrorna och femmorna - vi!, skulle på en konsert med elever från musikskolan. Jippi... Det blev fisk till lunch. Gott! :D 
På konserten satt jag bredvid Nikki. Jag började asgarva åt Axel, för framför honom satt en vuxen man, och han såg inte ett skit! Jo förresten, han såg en stoor ryggtavla! Hahaha! Skadeglädje, den bästa sorten!! Asså, de spelar ju bra, men när man sitter bredvid sin bästis kan man inte låta bli att börja asgarva åt vissa låtar...! Hihi! 
 
Jaa, och sen var det inte så mycket mer. Träffade Jessi och sa grattis, åkte buss tillbaka till skolan, hämtade väskan i kapprummet, och började sakta men säkert börja prommenera hemåt. 
Och nu är jag här! :D 
 
Varför det här inlägget heter "Världens Bästaste" kan jag ju berätta nu. Idag ska vi äta en av mina favvo rätter till middag! Jag har två stycken:
1) Kyckling i vitlökssås med gnocci pasta
2) Helstekt oxfilé med rödvinssås, timjanskum och potatisgratäng
Det är så sjuuukt gott! Och idag ska Jessis födelsedagsmiddag bli...
.
.
.
.
Alternativ nummer två!! Helstekt oxfilé med rödvinssås, timjanskum och potatisgratäng! Pommefriets till E som hatar potatisgratäng ;) Omnomnom...!
Jag kan lägga ut en bild sen på den underbara rätten via mobilen. Kan kanske skriva ner recceptet oxå! Hihi!
Kram på er :* 

2013-03-12
22:26:00

Mobilen :*
Det här inlägget har igentligen inte något med mobilen att göra, förutom att det är det allra första inlägget från mobilen. <3 Jippi!!  Idag överlevde jag dagen, trots att jag var trött. Fast, det är jag ju ganska ofta, så det är inget stort problem. Nikki fick damp på mej för att jag är blondin helt plötsligt... <3
Det jobbigaste på dagen var träslöjdsläraren! Jag gillar INTE honom! Första damputbrottet: jag frös men fick inte ha på min tröja. Var tvungen att ta av den när jag slipade... Andra damputbrottet: Han drog med mej mitt i lunchen för att sätta in tre papper i min mapp. Varför kunde jag bara inte göra det nästa vecka? Jag menar, det var ju inte ens viktigt typ!! Jaja, dagen har gått bra och jag har överlevt. :) Hejdå!!

2013-03-11
18:47:49

Hej!
Hej alla! :) 

Jag mår fortfarande inte helt bra och jag var hemma idag också. Jag har täpt näsa, hosta, och astma. När ska det ta slut!? Den tanken snurrar i mitt huvud jag vet inte hur många gånger om dagen. 
Den här dagen har inte varit mer spännande än gårdagen. Gjort absolut ingenting. Spelat på moblien, läst ut ännu en mangaserie, kollat på tv, försökt hålla mej själv vid liv med den här förkyldningen... Som vanligt alltså. Men imorgon är det dags för skola igen. Jag har ingen lust alls. Olika anledningar är:
1) Jag kommer inte att kunna sova på morgonen
2) Jag kommer hosta ihjäl mej och antagligen störa de andra
3) Jag kommer dö om jag inte får äta tidig lunch
4) Gissa hur jäkla många gånger jag kommer behöva snyta mej!?!?
Nej, jag har ingen lust alls! Jag har bestämt mej = NEJ!! Vill inte! Det ända som kan vara lite kul är att få se kompisarna igen. :) 
Idag har jag gjort mej i ordning inför imorgon. Jag har duschat. :) Nja, det är visserligen inte sådär jätte mycket då, meeen... :/ Ja, det var ju något i alla fall. 
Fast nu kan jag tyvärr inte skriva mer. 
Måste göra matte och kolla vad vi har för läxor den här veckan.
 
 
Har inte kollat det än.....

2013-03-09
08:54:43

Sömn
Hej alla! :) 
Jag vet att jag inte skrev något igår. Jag gjorde det faktiskt med flit. Det är liksom inte så mycket att skriva om när man är sjuk. Men jag tänkte att idag kan man väl passa på så att ingen ledsnar och slutar läsa. :( 
 
Igår:
Mjoo, igår var jag faktiskt ute och såg ljuset två gånger. Fast det var inte förän på eftermiddagen/kvällen. Första gången jag gick ut var med pappa. Vi gick hela vägen till bilen. ;) Vi åkte till skolan för att hämta lite läxor och sånt. När vi kom in till Henrik berättade jag hur jag mådde och han berättade om hur mycket jag har att göra... Han berättade också att vår klassresa ska gå till Ängsjö. De som vill ska få sova över. (jag <3) Kuligt, kuligt. Very Nice! 
Andra gången jag var ute, gick jag även då hela vägen till bilen. Vi skulle bara åka och hämta kinamat på kinaresturanten China Thai nere vid station. Jättetrevliga och god mat! Jag åt faktiskt kinamat veckan innan, så jag ville helre ha pizza. <3 
Övriga dagen gjorde jag 0. Jag satt med mobilen, bokstavligen, hela dagen. Laddade ner spel, kollade instagram, chattade på kik, hjälpte Einar ladda ner olika spel på sin iPhone, osv...osv... Bara...
 
Idag:
Jo, eftersom jag vaknade för ca. en och en halv timme sedan, sååå... Inte så mycket. Jag har kollat insta, jag har kollat på när min lillebror spelade Lego Starwars III och laddat ner Photo Quiz till iPhonen. Och, jaa, som ni kanske förstår så sitter jag och bloggar just nu. :) 
Men det är nu som ni kommer förstå varför inlägget heter Sömn
Jag har i natt fått uppleva en känsla som jag trodde var borta för evigt: SÖMN 
Jag sov mig nästan igenom hela natten, utan avbrott. Jag vaknade typ bara två till tre gånger för att få uppleva några fler hostattacker. c:  Jag sov faktiskt ända till klockan halv åtta! Jippi! :D 

Om det fortsätter såhär kanske jag kan gå till skolan snart. ^^

2013-03-07
17:20:00

Löwenströmska
Jahapp...
Jag ska berätta lite om vad som hände efter det att jag kände tecken på astma.
Jo, igårkväll mådde jag riktigt dåligt. Det pep i luftrören när jag andades och allt kändes jättejobbigt. Jag ville bara bort! Hade ingen lust alls att helt plötsligt få andningssvårigheter. :( Efter att pappa hade lyssnat på när jag andades så fick jag bekräftat att det var förkyldningsastma. Både pappa och lillebror har svår astma, så det var enkelt att veta. 
 
Jag och doktorer har en konstig relation. Jag tycker att det är jättebra att Sverige har den här sjukvårdsmöjligheten men samtidigt så hatar jag sjukhus och doktorer, och igentligen allt annat skit som har med det att göra. Till och med tandläkaren tål jag inte. Usch, nej! Hemskt... 
Efter att ha bollat idén med mamma om att ringa in angående det här med astman ett tag så ringde mamma till slut. Även om jag var lite motvillig. (fast igentligen så ville jag nog ha hjälp, då det kändes väldigt obehagligt att ha astma för allra första gången) Mamma pratade och berättade att någon vecka efter nyår hade jag haft influensa och att jag nu har andningssvårigheter osv... De sa att de inte hade tid ikväll - allt var fullbokat. Men de hade möjligheten att boka upp oss på första lediga tid dagen därpå (med andra ord idag) klockan halv nio på morgonen. (hemskt tidigt, fast det gör inte så mycket eftersom jag ändå inte får någon sömn på nätterna :/) Jaja. De sa också att om det verkligen behövdes så kunde jag ju låna lillebrors bricanyl. En astma medicin som man använder genom att först vrida på en liten ring - som för att ladda den, och sedan andas ut djuuupt. När man har helt slut på luft och typ håller på att kvävas så ska man andas in i bricanylen med ett stort och kraftigt andetag, och sedan hålla andan - så länge man kan. Man andas sen ut lite väsande, och så var det klart. 
 
Jag lånade E's bricanyl tre eller fyra gånger, om jag inte missminner mig. Det blev bättre ett par minuter, men sen behövde jag anstränga mig igen. Det slutade med att jag drog på mig en OnePiece, en jacka och en vanlig mössa och så gick jag och pappa två Lilla Varvet. (det är en liten prommenadsträcka som vi i familjen kallat Lilla Varvet så länge jag kan minnas) Det kändes skönt just då, men blev ansträngt så fort jag kom innanför dörren. Suck... Hopplöst! Totalt hopplöst! 
 
Det var svårt att sova den kvällen, och precis som föregående natt så blev det en riktigt jobbig natt med många vakna timmar. 
 
Idag:
Jaa, mamma kom in till mitt rum och sa att det typ bara var ca. en timme tills jag skulle till Löwenströmska Sjukhuset. Det var bara snällt att lyda. Tyvärr... :/ Fast hjälp kan ju vara bra förståss... Äh! Jag kommer nog aldrig förstå mig på min relation till sjukhus!! Jag klädde mig ovanligt fort och sen tassade jag trött ner för trappen i riktning mot frukostbordet. Jag orkade bara äta en halv smörgås med en Lördagskorv på. Jag drack nästan en hel Actimell, vilket inte  är mycket. Jag och mammis åkte till sjukhuset, pappa till jobbet och E fick vara ensam hemma. (vilket får mig att tänka på Ensam Hemma filmerna :P
 
På sjukhuset så fick man som vanligt sätta sig i väntrummet och ha tråkigt. Kolla lite på de roliga fiskarna. Efter vad som kändes en evighet kom en äldre kvinna, som tydligen hette Kerstin, fram i dörrhålet och ropade "Alva Lindebrg". Suck... Då var det bara att snällt lunka efter då då. Hon sa att hon bara skulle göra lite förberedelser inför besöket med doktorn jag skulle träffa. Som förresten heter Ivan. Hon tog ett stick i mitt finger och sög upp lite blod. Usch! Hatar blod... Se henne pressa ut det ur mitt finger. Blä! Hon frågade hur mycket jag vägde och jag svarade att jag faktiskt inte visste. Sen ledde Kerstin mig och mamma till ett litet, fult, och instängt sjukhusrum. Massa äckliga, vidriga sjukhussaker därinne. Där skulle vi vänta på Ivan. "Han kommer snart". Det var nog en av världens största lögner. Medan vi väntade han vi studera rummet, småprata, ta en toa paus, och jag han få panik och hinna smida planer om hur man skulle rymma därifrån. Det här var vad jag kom på:
Antingen öppnar man ena fönstret, går armgång på lampan som hängde ut, svinga sig, hoppa till en blå kontainer och därifrån lugnt klättra ner och gå mot bilen. Eller:
Öppna dörren och sprina utav bara helvete!!!
Ingen av planerna gick i verket, tyvärr. Jag han också jämföra sjukhuset med skolan. Stick i fingret = Ida som alltid sticker sig på nålar på syslöjden. Papperskorgarna = Exakt sånna vi har på våran skola! Klistermärket som satt på klockan som sölade sig fram = Sånna som Millan (skolsköterskan) har Tihi! 
Jag var faktiskt väldigt nervös. Det är väl inget fel med det, eller? :3 
 
Efter trettiofem minuter så kom äntligen doktor Ivan! 
Han skakade hand med både mig och mamma. Sen drog jag upp min tröja i bak och han fick lyssna när jag andades stora, djupa, kraftiga andetag. Han sa att det inte lät sådär jättebra direkt. Rossligt är nog det rätta ordet. Sen gick han ut, efter femton minuter kom Kerstin med någon sånhär gasmask grejsimojs med medicin i. Hon kopplade in den i ett sorts uttag i väggen och sa åt mig att hålla den rakt eftersom det var medicin i den och så. I två minuter fick jag andas i den. Felt weird... :O Sen, efter åter igen femton minuter, kom Kerstin tillbaka. Vid det laget kändes det som om vi var goda vänner då vi redan träffats tre hela gånger! :D Jag fick andas i samma andningsmask på samma sätt igen. Sen sa hon att doktorn skulle komma efter femton minuter. Såklart... O.o När Ivan kom lyssnade han återigen på min andning och sa att det lät mycket bättre. Han sa också att han skulle skriva ut lite mollipect (hur det nu stavas) till mig, och att det funkade ungefär som en helt vanlig bricanyl. Jag fick ingen speciell bricanyl eller så och vi var redo att åka hem. 
 
På vägen ut såg vi Emilia sitta i väntrummet med sin mamma och foten på ett bord. Vi frågade varandra vad som hänt, och jag berättade om förskyldningen och hon berättade att hon hade fastnat med foten i en såndär entré snurra. Hur lyckas man!? Seriously! Hon gör alltid illa sig! Nu tror ni kanske att jag överdriver, men det är typ minst en gång per vecka eller nåt! Huh... She's weird. -.-' 
Sen kunde jag och mamma äntligen komma hem. Jag var skittrött! 
Herre gud, en lång dag.
 
OM DU ORKADE ATT LÄSA HEELA INLÄGGET...
.
.
.
.
.
THEN YOU ARE MY HERO!!  
 

2013-03-06
19:18:45

Astma
Neeej! 
Fy farao!
Har jag förkyldningsastma nu också?
Räcker det inte med kattalergin jag har?!
 
Vill inte till sjukhuset halv åtta på kvällen... :( 

2013-03-06
09:03:13

Suck...
Nämen va faan, asså det här är ju rena helvetet! I dag är jag hemma igen. Jag har varit vaken typ halva natten och hostat halsen av mej. Nu  hostar jag och hostar och hostar plus att jag typ snyter mej en gång per minut. jag känne mej riktigt dålig. Asså, inte dålig som i dålig, utan dålig som är sjuk. För, hallå, jag är bäst jöö! :P Jag är ensam hemma med Eis och gör typ ingenting. E kollar på YouTube och jag bloggar och chattar med Ellan på facebook. Hon är hemma med gips runt armen då hon failade på isen utanför hennes hus. XD LOL 
 
Suck... Jag har jättetråkigt just nu. (och det med extra betoning på jätte) Jag kommer typ bara sitta vid datorn, kolla på tv och äta mitt godis som har blivit över idag. Gummibjörnar... Omnomnom B)
Jag och Nikki uppfann faktiskt grillade gummibjörnar. Det var när vi var ensamma hemma hos henne. Vi tog fram minimarsmallows, gummibjörnar och en varsin liten gaffel - så grillade vi marsmallows över ett steainljus. På skoj så prövade vi med gummibjörnarna. Yammi! <3 Tihi!
 
Eftersom jag skrivit om marsmallows kom jag att tänka på en kulig video på youtube:
 
http://www.youtube.com/watch?v=playnmJB_TI 
 
Tihi!

2013-03-05
12:03:59

Sjuk
Hej alla glada läsare! :)
 
Förlåt att jag inte skrev någonting igår. Jag kom hem klockan kvart i åtta. Jag var trött och hade jätte ont i halsen. Jag orkade inte, helt enkelt. Jo, igår pallrade jag mig igenom hela dagen, trots att det var måndag och första dagen efter lovet. Allt var typ som vanligt, fast jag var astrött på morgonen. Efter skolan var jag ute med Nikki och David. Vi spionerade på folk och hade ganska roligt. <: Efter ett tag var jag tvungen att gå hem ändå. 
 
Idag är jag hemma och är sjuk. Igen!! Jag var hemma för bara några veckor sen med influensa! Suck... Nu kommer jag att komma efter i skolan. Nja, kanske inte så mycket, för jag jobbar snabbt och effektivt. Men ändå. Svidande hals och igenteppt näsa. Inte så kuligt. :/ Vi får se vad jag hittar på idag. Läsa, kolla på film, duscha? Ja, det blir väl nåt sånt antar jag. Kanske ska jag skriva lite på datorn? Det kan ju vara kuligt ibland. :3 
 

Nu ska jag äta lunch. 
Kramiz
 
Juste! Jag får ju inte kramaz, jag kanske smittar!! Jaja, jag tar väl tillbaka min kram då då...

2013-03-03
14:05:49

SKOLA
Onejj! I morgon är det skola igen! Idag har jag total skolångest. Usch, ser inte fram imot det. I alla fall inte de tidiga morgonarna... O.o Näe, har ingen lust alls. Det ända som jag längtar till är kompisarna. <3 Kul att få träffa alla även om det bara har gått en vecka sen vi sågs sist. På loven brukar jag inte vara så social... Mest ligga och slappa i soffan i solen typ.  Hehe! ^.^ - (gullig smiley) 
 
 
Idag på förmiddagen så var jag typ dissad. Forever Alone... Mamma var på nån coach grej igen. Pappa var uppe i Gimo och försökte sälja vår gamla husbil - eftersom vi har en mycket nyare och snyggare nu <3 Från Tyskland :) Einar var hemma hos 5:an (grannarna) och lekte. Jessi dissade mej för att hon är ond... Nej, jag vet inte varför hon dissade mej. :/ Hon sa typ nånting om städa i telefonen... Jaja, hur som helst så var jag dissad. Jag spelade lite på Surfis i soffan. Laddade ner några nya spel. Kollade lite på tv. Inte mer än så. c: 
Först hem var Einar och Lill-Oscar. (som han nu kallas - eftersom pappa också heter Oskar) De spelade lite tv spel och sen började de leka kurragömma. De verkar aldrig tröttna på den där leken!! 
Nu är det ju så att jag har låvat de två små skuttande sakerna att vara med på några omgångar kurragömma - trots bristen på gömställen i huset. Suck... Trött. :( Orkar typ inte nånting just nu. Men eftersom jag förra veckan missade min teaterlektion så antar jag att jag ska gå idag. 
 
Ha re bra!

2013-03-02
15:43:27

iPhone 4
 
Taadaaa!! :D
Det nu just nu beskådar är...
.
.
.
DEN HÄR TEXTEEEN!!! :D
Men på bilden ovanför texten ser du mina nya iPhone skal. (i 3D :P) Visst e dom söööööta? <3 Tihi! Köpte på Kjell och kompani - Sollentuna Centrum. Så stolt över min nya iPhone! Tack mammis å pappis. :-* 
Nu e det så att Einar har fått en Samsung Galaxy Gio, som han var så stolt över, i julklapp. Men när jag fick min iPhone och började köpa skal å sånt så ville han oxå ha en iPhone 4 såklart. Det ska ju vara rättvist, ellerhur? Så lösningen blev enkel:
 
Einar (eller pappa - igentligen) köpte en iPhone 4
Mamma (som förresten HATAR touch mobiler) fick Einars Samsung Galaxy Gio
 
Inte så komplicerat :) Jag frågade mamma om hon inte typ skulle få totaldamp på den och hon svarade nåt i stil med "Äh, det går nog bra ska du se!". 
Hahaha!  Det var nog en av världens största lögner. För nu, någon timme senare, så sitter hon här och svär som tusan! Hehe. Hon kommer inte kunna leva med den i ens en vecka! LOL
Pappa sitter bredvid mamma och svär över sin Xperia mini, som jag nu tror att den heter. En såndär Xperia när man kan skjuta ut ett litet tangentbord. Han sitter och muttrar att han också ska köpa en ny telefon. 
Jaha... Hela familjen Linberg med spritt språng nya telefoner. :/ Trevligt, trevligt. :) 
 
Just nu sitter mamma å pappa och pillar med de nya mobilerna. Lägger in kontakter och sånt. Hihi!
Är på ett väldigt glatt humör idag. Utan anledning faktiskt. Det är kuligt att vara glad - även om det är helt utan anledning. :P 
 

Jahapp... Om ni vill nåt kan ni alltid skicka någon kommentar eller så. 
:)
 
 

2013-03-01
18:56:47

Happy!
Nu kan jag dö lycklig...
iPhone4!!!!!
:D :D :D

2013-03-01
13:02:07

Myspys
Idag blir det en såndär typisk myspysdag. 
4 enkla steg för att göra en myspysdag:
 
1) Man tar fram de fyra böckerna i serien Tre man fick av sin mamma
2) Man tar över mammas och pappas sovrum
3) Höjer upp sängen till ett bra läge
4) Man ligger och läser i vårsolen inbäddad i täcket
 
Tadaaa! :D
Jättemysigt. Om man hellre vill kolla på film eller tv, så tar man över tv rummet i stället. :)
 
Jag älskar känslan av Vår. Solen skiner, blommor poppar upp lite här och var, fågelkvittter och snöns droppande då den tvingas säga hejdå för att sommaren vill fram. Myyys! 
Den här veckan har gått riktigt fort. Snart är det skola igen, i guess... :/ Det är alltid kulatt se alla vänner igen och så, men själva skolan? Njaa. Det skulle vara helt okej om man fick längre sovmorgonar och slippa all satans matte!! 
 
Jaha, nu vill mamma ta över datorn - så hejdå.